ČT na podzim: Docent II, Smetana, Lovec či StarDance

středa, 24. července 2024, 10:30 TV MediaGuru

Česká televize zahájí podzimní vysíláni 1. září novou řadou seriálu Docent. Své podzimní programové schéma představila na středeční tiskové konferenci.

Docent II, zdroj: Česká televize, foto: Lukáš Oujeský

Docent II, zdroj: Česká televize, foto: Lukáš Oujeský

Druhá řada kriminální minisérie Docent, nový seriál Vlastně se nic nestalo, hraný film Smetana nebo třináctá řada taneční soutěže StarDance. To je výběr některých nových pořadů pro letošní podzimní vysílání. Má k nim patřit také osmidílný seriál Lovec. Novinky pro podzimní vysílání představila ČT na středeční tiskové konferenci.

Za druhou řadou krimi minisérie Docent stojí opět Jiří Strach, který ji natočil podle scénáře Josefa Mareše a Jana Malindy. V hlavních rolích se znovu objeví Ivan Trojan, Ondřej Vetchý, Tereza Ramba, Matěj Hádek a Marek Taclík. V podzimním vysílání ČT1 obsadí nedělní večery, první díl nové řady uvede 1. září. 

Jiří Strach je režisérem také seriálu Lovec, který volně navazuje na minisérie Ďáblova lest a Ztracená brána. Přinese osm kriminálních případů spojených se záhadnými a nevysvětlitelnými jevy, s nimiž policistům pomůže exorcista v podání Pavla Kříže. Hlavní ženskou postavu ztvární slovenská herečka Jana Kolesárová. Vedle nich si v seriálu zahrají např. Jiří Štěpnička, Ivo Gogál, Martin Stránský a další.

Nový ročník StarDance zahájí na ČT v sobotu 12. října, moderátory pořadu budou opět Marek Tereza Kostková a Marek Eben. Známé je také složení deseti tanečních párů.

Hraný film Smetana se zaměří na osud známého skladatele, ztvární ho Václav Neužil. Smetanovu manželku zahraje Sarah Hlaváčková. Hraný film doplní také dokument Tajemství života Bedřicha Smetany, ve kterém titulní roli ztvárňuje Petr Lněnička

Na iVysílání seriál o vztazích i reality show

Pro platformu iVysílání je od 29. září připraven seriál o vztazích ovlivněnými sociálními sítěmi Vlastně se nic nestalo v hlavních rolích s Elizavetou Maximovou a Denisou Barešovou. Režisér Jan Vejnar otevře kontroverzní otázky o prodeji intimity, nastavení si vlastních hranic i propastech v partnerské komunikaci. Po odvysílání na iVysílání bude umístěn i do lineárního vysílání ČT.

Módní inspiraci snoubící se s udržitelností nabídne reality soutěž Show z druhý ruky, v níž dají mladí amatérští designéři šanci použitému oblečení.

Nové dokumenty a cykly na ČT2 a ČT art

Na ČT2 se v premiéře představí snímek Tělo v mé hlavě. „Je to první dokument v České republice, který otevírá téma nepřijetí, sebelásky a body shamingu, tedy specifické šikany mířené především na vzhled člověka. Cílem projektu je přinést poselství o tom, že se tyto věci dějí, ale hlavně, že se dají přežít a překonat,“ podotýká režisérka Dagmar Smržová.

Problematiku struktur zvířecích překupníků a množíren nastíní dokument Továrna na psí prachy. Na diváky čeká také nová řada cestopisu Bedekr z Velké Británie nebo gastronomická výprava s další sérií Manu a Matěj na cestě podél Apenin. Do minulých století se vydají snímky Žižka – hrdlořez i boží bojovník či Blýskání pod Tatrami. Pokračuje také letos nově uvedená talk show Výborná show.

Nové dokumentární cykly přinese i ČT art. Ukáže například práci nejvýznamnějších tuzemských kameramanů v šestidílném seriálu Vidět filmem, Ikony českého designu připomenou předměty minulého století patřící do každé domácnosti, David Vávra se vydá po Šumných stopách ve Švýcarsku a ukáže tamní stavby českých architektů.

Filmová nabídka

Z filmového plátna se na televizní obrazovky přesunou snímky Bod obnovy, Úsvit, Služka, Přišla v noci či dokument Tady Havel, slyšíte mě?

Detaily podzimního vysílání ČT si můžete prohlédnout v materiálu níže.

-mav-