Direct propaguje s umělou inteligencí cestovní pojištění

pondělí, 1. července 2024, 17:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Direct pojišťovna vytvořila svou první AI reklamní kampaň, propaguje cestovní pojištění. 

Zdroj: Direct pojišťovna

Zdroj: Direct pojišťovna

Direct pojišťovna spustila novou reklamní kampaň, kterou poprvé vytvořila s pomocí umělé inteligence. S ní podporuje vylepšené cestovní pojištění, které nově nabízí například lékaře online nebo pojištění zkažené dovolené. 

„Všechny vizuály vytvořily naše grafičky pomocí AI. Byla to zajímavá zkušenost. Museli jsme se naučit správně zadávat příkazy a několikrát dotazy opakovat, abychom dosáhli toho správného výsledku. Vše ale ve finále vypadá velmi realisticky a myslím, že do budoucna bude tvorba vizuálů pomocí umělé inteligence naprosto běžná,“ říká mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Celou kampaní se nese citoslovce „Uuuf“, které má ukazovat to, že i když se lidem stane nepříjemná situace na dovolené, díky cestovnímu pojištění ji zvládnou jednoduše vyřešit.

Zdroj: Direct pojišťovna

Zdroj: Direct pojišťovna

Kromě marketingu využívá Direct umělou inteligenci i v jiných oblastech, například usnadňuje práci lidem, kteří by museli v obsáhlých dokumentech hledat určité informace, nebo lidem, kteří řeší škody. „Vznikl tu tým, který se AI věnuje a sleduje aktuální novinky. Je tak nápomocný komukoliv v pojišťovně, kdo přemýšlí, jak by mu mohla umělá inteligence pomoci. Pravidelně také pořádáme workshopy, kde kolegy učíme, jak s AI pracovat. Zájem je vždy obrovský, což podle mě dokazuje, že lidé neberou AI jako hrozbu, ale jako možnou pomoc, která jim výrazně usnadní práci,“ říká Pavel Lukeš z Direct technologies, který zodpovídá za IT a má projekt rozvoje AI v Directu na starosti.

-stk-