Mafra na trhu online reklamy zastoupí i Kinobox a Divadelní noviny

pondělí, 22. července 2024, 11:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Mafra rozšiřuje portfolio svých zastupovaných webů v kultuře. Dohodla se s provozovateli webů Kinobox.cz a Divadelní noviny.cz.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Digitální divize mediální skupiny Mafra nově uzavřela dohodu o mediálním zastupování na reklamním online trhu s Radimem Horákem, provozovatelem webu Kinobox.cz, a také s webem Divadelní noviny. Web provozuje Společnost pro Divadelní noviny.

Dlouhodobým partnerem Mafra je rovněž i Databáze knih Daniela Fialy, největší knižní portál v ČR a na Slovensku, který za dobu své existence od roku 2008 získal mimo jiné několik ocenění Křišťálová lupa.

„Cítíme poptávku po brand safety obsahu. Jsme proto rádi, že se nám dlouhodobě daří nacházet obchodní synergie a budovat vztahy s partnery, kteří ve svém oboru mají na trhu renomé a pro naše inzertní klienty představují kvalitní uživatelskou základnu z pohledu sociodemografického zacílení,“ říká Michal Hanák místopředseda představenstva Mafra zodpovědný za digitál.

Z dat NetMoniotru vyplývá, že za měsíc červen představoval počet reálných uživatelů (RU) na webu Kinobox.cz 1,7 mil. a počet zobrazených stránek dosáhl 5,3 milionů. Více než 1 mil. uživatelů vykázal také web Databáze knih (1,01 mil.) a zaznamenal více než 12 mil. zobrazených stránek.

Ve spojení s kulturní rubrikou zpravodajského portálu iDnes.cz dosahují podle sdělení skupiny Mafra zmíněné weby návštěvnost 2,4 mil. RU a desítky milionů page views ročně.

-mav-