Sanofi kampaní uvádí samotest na detekci jaterních chorob

pátek, 26. července 2024, 00:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Sanofi na trh přichází se samotestem Essentia Check pro detekci jaterních chorob. Podporuje ho kampaní. 

Zdroj: Sanofi

Zdroj: Sanofi

Sanofi spouští kampaň na podporu novinky – samotestu Essentia Check pro včasnou detekci jaterních chorob. 

Cílem kampaně je zvýšit povědomí o jaterních problémech, které jsou často bezpříznakové, ale mohou se projevovat například zvýšenou únavou. Essentia Check, v prodeji v lékárnách Dr.Max, je volně dostupný test, který dokáže během 10 minut detekovat zvýšené hladiny jaterních enzymů (transamináz ALT a AST), které se uvolňují do krve při poškození jater. 

„Česko bylo jasnou volbou pro spuštění Essentia Check. Vidíme zde jednu z nejvyšších měr obezity v Evropě, kdy více než 60 % obyvatel je buď obézních nebo má nadváhu,“ říká Anna De, globální brand leader pro značku Essentiale, která je léčivým přípravkem společnosti Sanofi.

Ztukovatění jater postihuje 30 % světové populace, avšak pouze 5 % těchto lidí si svůj stav uvědomuje. Riziko ztukovatění jater je vyšší u obézních jedinců a diabetiků. Díky informovanosti a proaktivní péči lze toto onemocnění ve většině případů zvrátit – až 8 z 10 případů může být úspěšně řešeno včasným zásahem.

Kampaň pochází z dílny Publicis Conseil France, která byla zahájena 13. června natáčením propagačního filmu na hlavním nádraží v Praze a tiskovou konferencí pro novináře. V létě se veřejnost setká s obrazovými materiály kampaně, které budou podpořeny digitálními aktivitami a kampaní na sociálních sítích, kterou zajišťuje PHD. PR komunikaci Essentia Check v Česku zajišťuje agentura MSL.

-stk-