Česká asociace umělé inteligence uspořádá stovku akcí

neděle, 4. srpna 2024, 08:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Česká asociace umělé inteligence startuje svou dosud největší kampaň, uspořádá přes 100 akcí zdarma na podporu AI. 

Zdroj: Česká asociace umělé inteligence

Zdroj: Česká asociace umělé inteligence

Česká asociace umělé inteligence, jež sdružuje více než 200 korporátních členů, vyhlásila letošní říjen měsícem umělé inteligence. V rámci mesic.ai chystá představit svou dosud největší kampaň a uspořádá přes 100 akcí zdarma na podporu AI. Ústředním tématem je prohlubování dovedností pro pracovní prostředí v éře umělé inteligence.

Kampaň začne už v srpnu, kdy asociaci poběží reklamní spot v síti Media Channel, konkrétně Digi Board na pražské ulici Wilsonova oba směry, na Rozvadovské spojce a na Vysočanské. Kampaň se bude zintenzivňovat celou řadu eventů.

Vizuální identita mesic.ai a reklamní spot je výsledkem spolupráce České asociace umělé inteligence s designérem Martinem Kokešem. Ústředním motivem spotu je komunikace 100plus akcí zdarma společně s partnery a animovanou linkou. Tento element se prolíná napříč celým vizuálním stylem. V pokračování kampaně asociace využije pro propagaci především online kanály a přímý marketing.

„Připojit se k nejdůležitější AI události roku může kdokoliv od firem po jednotlivce, mezi akcemi nechybí odborné konference, networkingová setkání i workshopy, na kterých účastníky provedou lektoři různými tématy od AI transformace firem po ovládání chatbotů,“ říká ředitel České asociace umělé inteligence Lukáš Benzl.

Všechny akce se uskuteční v AI hubu na Rohanském nábřeží, který se otevře na jeden měsíc jako epicentrum AI v ČR. „Naším cílem je vytvořit pulzující AI hub, který zde bude pro každého se zájmem o umělou inteligenci. Uspořádat během jednoho měsíce na jedné adrese přes 100 akcí zdarma je velmi ambiciózní, ale nepochybuji o tom, že se nám to podaří,“ dodává Benzl s tím, že na programu jsou kromě byznysových akcí také vzdělávací semináře pro studenty, seniory a neziskové organizace. 

Kompletní program s možností registrace bude k dispozici od začátku září na adrese mesic.ai.

Česká asociace umělé inteligence kampaní podpoří Nadaci rodiny Vlčkových. Během celého října tak budou mít účastníci příležitost společně pomáhat. Spolupráce asociace s nadací chce mimo jiné poukázat na to, že AI technologie a zdravotnické služby k sobě mohou mít velmi blízko.

Záštitu nad akcí převzalo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost. Hlavním partnerem mesic.ai je pražské studio Applifting, které letos slaví 10. výročí a dlouhodobě usiluje o podporu české vývojářské komunity.

-stk-