DZS v kampani ukazuje přínos zahraničních pobytů

čtvrtek, 22. srpna 2024, 15:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

Dům zahraniční spolupráce v kampani demonstruje, jak zahraniční výjezdy mění životy a otevírají nové příležitosti. 

Zdroj: Dům zahraniční spolupráce

Zdroj: Dům zahraniční spolupráce

Dům zahraniční spolupráce (DZS) spouští novou kampaň, jejímž poselstvím je ukázat, jak zásadně může zahraniční zkušenost ovlivnit životy lidí. „Chtěli jsme neotřelým způsobem upozornit na to, co vše mohou účastníci mezinárodních výjezdů získat a že z těchto zkušeností mohou těžit prakticky celý život. Díky programu Erasmus+ a podpoře, kterou poskytuje, může takovou zkušenost získat opravdu každý. Bez ohledu na rodinné zázemí, studium nebo věk. Erasmus+ už dávno není program pouze pro studenty vysokých škol,“ uvádí Gabriela Pátková, vedoucí marketingu DZS. 

Jedním z hlavních nástrojů kampaně je dokumentární film, zachycující sociální experiment, jenž se uskutečnil letos v květnu v brněnském pavilonu Z. Jeho režisérem je Jan Látal. Cílem projektu bylo nejen zmapovat přínosy zahraničních výjezdů, ale také veřejnost edukovat a inspirovat, protože jak se opakovaně ukazuje, mezinárodní vzdělávání pozitivně mění životy. 

Film poukazuje na to, že zahraniční zkušenosti vedou k lepší adaptabilitě na pracovním trhu a vyšší životní spokojenosti. Výsledky experimentu potvrdily, že účastníci nemají tolik obav o svou budoucnost, jsou více otevření v otázkách evropských hodnot a jsou si jistější na pracovním trhu.  

Podle výzkumu DZS z roku 2023 realizovaného ve spolupráci s agenturou Stem/Mark, je průměrný příjem účastníků univerzitních výjezdů o 6,5 % vyšší než u těch, kteří nevyjeli. Tito lidé také zaznamenávají rychlejší kariérní růst, vyšší pracovní spokojenost a lepší schopnost navazovat nové kontakty. 

Kampaň probíhá převážně online s využitím sociálních sítí a digitálních médií. 

-stk-