E-shop CZC.cz na podzim skončí s prodejem

úterý, 13. srpna 2024, 10:35 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Do konce září bude dokončena transformace e-shopu CZC.cz. Poté bude možné nakupovat zboží z jeho nabídky jen na platformě Allegro. 

Zdroj: CZC

Zdroj: CZC

Společnost Allegro dokončí na podzim transformaci online obchodu CZC.cz, který získala během akvizice skupiny Mall Group přibližně před dvěma lety. Od října bude možné nakupovat zboží z nabídky tohoto českého e-shopu s elektronikou výhradně na platformě Allegro. Doména CZC.cz bude funkční i nadále, a to především k řešení reklamací či dalších záležitostí týkajících se záruky zboží.

V současnosti přechází společnosti skupiny na společnou systémovou platformu a služby. Allegro v posledních měsících vyvíjí na své doméně rovněž CZC shop, kam se postupně přesouvá vybraná nabídka zboží z nynějšího e-shopu CZC.cz. Přesun bude dokončen do konce září. Důvodem je podle vyjádření Allegra finanční stabilizace značky, jejíž výsledky mimo jiné vlivem nedávného oslabení e-commerce kolísají. „Aby byla stabilizace dlouhodobě úspěšná, bylo nutné učinit mnoho zásadních rozhodnutí, včetně softwarové optimalizace,“ vysvětluje ve svém tiskovém vyjádření. 

„Hlavním cílem uvedené transformace je umožnit, aby značka CZC mohla dále působit na trhu jako důvěryhodný partner českých zákazníků a současně bylo možné udržet technologické náklady pod kontrolou,“ píše Allegro a dodává: „Jsme si dobře vědomi toho, že CZC má jako původní česká značka s dlouhou historií mnoho věrných zákazníků. Od dubnového spuštění CZC shopu běžícího na platformě Allegro v testovacím režimu vnímáme jejich zpětnou vazbu, bereme ji vážně, a i nadále jí budeme naslouchat.“

Informace o nejasné budoucnosti e-shopu CZC se poprvé objevily letos v červnu, kdy byl spuštěn i pilotní provoz CZC shopu na Allegru. 

Allegro vyvíjí CZC shop, o budoucnosti CZC.cz se nezmiňuje

pátek 21. června 2024

-stk-