Makro ČR vytvořilo v CGI kampani sochu burgeru

úterý, 27. srpna 2024, 14:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Makro využívá v nové kampani CGI technologii, v níž vytvořil kinetickou sochu burgreru. 

Zdroj: Makro ČR

Zdroj: Makro ČR

Velkoobchod Makro ČR představil novou marketingovou kampaň, v níž využívá CGI technologii. Jejím hlavním prvkem je kinetická socha burgeru. Instalace byla vytvořena ve spolupráci s kreativní agenturou Dentsu

Cílem kampaně bylo upozornit na novinku letošní grilovací sezóny – burger Pepř a sůl, který má díky svému jednoduchému složení probouzet v zákaznících kreativitu při vytváření vlastního burgeru. 

Během týdne od spuštění dosáhlo video téměř čtvrt milionu zhlédnutí na Instagramu a více než 350 000 zobrazení na Facebooku. „Tento typ obsahu se ukazuje jako velmi efektivní, jelikož dosah podobných příspěvků se v průběhu času zvyšuje. Je to neobvyklé, protože u většiny příspěvků sledovanost po týdnu zpravidla klesá,“ komentuje Lenka Slezáková, Head of Marketing Makro ČR.

„Pro jednu z prodejen Makro ČR jsme vytvořili kinetickou sochu hamburgeru, kde každá vrstva představuje vybranou ingredienci. Rotace těchto vrstev demonstruje variabilitu a originalitu burgeru. Kompletní video, včetně produkce a 3D efektů, bylo realizováno s využitím pokročilé CGI technologie,“ vysvětluje Pavel Misar, Account Director Dentsu Creative.

Využitím CGI technologie zdůrazňuje Makro také svůj závazek k udržitelnosti. Při tvorbě instalace nebyly totiž použity žádné fyzické materiály, a tím se významně snížila produkce odpadu. 

Do budoucna plánuje společnost kampaň rozšířit o další prvek – filtr na Instagramu, který využívá technologii rozšířené reality (AR). Tento filtr umožní zákazníkům umístit virtuální burger do reálného prostředí za pomoci mobilního zařízení.

CGI reklamu zapojují čeští zadavatelé čím dál častěji

středa 21. srpna 2024

-stk-