Platforma Outbrain kupuje za miliardu dolarů Teads

středa, 7. srpna 2024, 16:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Spojením platforem Outbrain a Teads vznikne nezávislá reklamní síť, jež propojí 20 tisíc reklamních zadavatelů na více než 50 trzích. 

Zdroj: Teads

Zdroj: Teads

Technologická AI platforma Outbrain oznámila akvizici společnosti Teads.  Cena transakce činí jednu miliardu dolarů. Společně obě firmy vytvoří nezávislou end-to-end reklamní platformu pro otevřený internet – od CTV po online nakupování. Propojí tak 20 tisíc reklamních zadavatelů s deseti tisíci médií, které oslovují přes dvě miliardy spotřebitelů na více než 50 trzích. 

Dokončení transakce se očekává v prvním čtvrtletí příštího roku. Nyní podléhá schválení regulátory. Na straně obou zúčastněných byla již jednomyslně odsouhlasena představenstvem. 

„Jedná se o transformační transakci, jež vytvoří skutečnou end-to-end platformu pro otevřený internet,“ říká David Kostman, CEO společnosti Outbrain, jenž bude vést firmu i po fúzi s Teads. „Spojením našich odborných znalostí z oblasti omnichannel videa se silnými stránkami Outbrain v predikci a performance jsme připraveni poskytovat našim zákazníkům a partnerům ještě větší hodnotu než kdykoliv předtím,“ dodává Jeremy Arditi, co-CEO platformy Teads, který spolu s co-CEO Bertrandem Quesadou bude zastávat prezidentskou funkci. 

-stk-