Angry Beards má svou první kamennou výdejnu

pátek, 6. září 2024, 07:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Pánská kosmetika Angry Beards otevřela koncem srpna v pražském Myslbeku svou první kamennou výdejnu online objednávek. 

Zdroj: Angry Beards

Zdroj: Angry Beards

Koncem srpna otevřela česká značka pánské kosmetiky Angry Beards svou v pražské Nákupní galerii Myslbek svou první kamennou výdejnu online objednávek v Česku. Jde o zkušební provoz. 

Výdejna doplňuje kamennou prodejnu, jež funguje od loňského listopadu. Obchod přispívá svými prodeji v průměru středních stovek tisíc korun měsíčně k celkovému obratu firmy. Jen za první sedm měsíců letošního roku činil 105 milionů korun.

„V prodejně Angry Beards nakoupí v průměru okolo 500 zákazníků za měsíc, kteří za zboží utratí dohromady částku těsně pod hranicí půl milionu korun. Nejvyšší objednávka v obchodě byla za 10 897 Kč, přičemž většina položek stojí okolo 300 Kč,” říká Tomáš Čech, spolumajitel Angry Beards.

„Prodejna Angry Beards patří mezi ty nejvyhledávanější v nákupní galerii. O to více nás těší, že dochází k rozšíření služeb o novou výdejnu online objednávek. Jsme rádi, že můžeme být součástí dalšího růstu značky,“ uvádí Lenka Beldíková, marketingová manažerka Nákupní galerie Myslbek, ze společnosti Cushman & Wakefield.

Značka Angry Beards vznikla v Třebíči a své první výrobky na vousy představila v roce 2017. Původně fungovala jen online, z e-shopu obsluhuje český, slovenský a polský trh. Od svého počátku si udržuje stabilní nárůst tržeb. V roce 2019 dosáhla firma bezmála 12 milionů korun, rok následující už atakovala hranici 50 milionů, a za loňský rok hlásí tržbu 222 milionů korun. I když se jedná o kosmetiku pro muže, více než 50 % zákazníků tvoří ženy, které zboží kupují pro své partnery. Pro ženy firma v roce 2023 uvedla na trh značku BusyB.

Na letošní rok si firma naplánovala meziroční nárůst tržeb o 37 %. Nyní se nachází zhruba v polovině a spoléhá na vánoční sezónu, která bývá tradičně nejsilnější. „Pokud budou Vánoce stejné jako loni, bude investice do Angry store umořena a začneme generovat zisk. Snažíme se však, aby byly letošní svátky ještě úspěšnější, a pomáhá nám k tomu i celkový růst trhu a chuť nakupovat,” doplňuje Tomáš Čech.

Kromě kosmetiky prodává značka merchandise v podobě kšiltovek, triček a mikin. Firma klade důraz i na své zaměstnance, kterým umožňuje Tomáš Čech vstoupit do společnosti, čímž se stávají jejími spolumajiteli. V loňském roce bylo takto nabídnuto 6 % mezi 11 klíčových kolegů.

-stk-