Čedok spouští kampaň s novou vizuální identitou i sloganem

pondělí, 23. září 2024, 14:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Čedok představuje slogan „Pořád je co objevovat“ a startuje novou kampaň o emocích z prvních cestovatelských zážitků. 

Zdroj: Čedok

Zdroj: Čedok

Cestovní kancelář Čedok přichází před zimní sezónou s novou vizuální identitou a sloganem „Pořád je co objevovat“, který bude dlouhodobě propojovat komunikaci značky. Novinky bude komunikovat kampaň s cílem podpořit povědomí o značce i prodej zájezdů s konceptem „První“ navazujícím na emoce z dovolené. 

Hlavní roli v kampani hrají první zážitky spojené zejména s cestováním, ale i s jinými důležitými životními milníky. Upoutávku na novou kampaň spustil Čedok už s koncem prázdnin, kdy se na venkovních plochách po celé republice začala zobrazovat série záměrně neoznačených vizuálů s řečnickou otázkou „První láska, první moře, první ____“. Hlavním úkolem bylo navodit zvídavost a pozitivní emoci. 

Teaser nové kampaně Čedoku, zdroj: Čedok

Teaser nové kampaně Čedoku, zdroj: Čedok

„Pro klienty nechceme být pouze místem, kde si zakoupí zájezd a následně si dovolenou užijí, ale partnerem a zdrojem inspirace k objevování nových destinací i překvapivých věcí na místech, která už zdánlivě důvěrně znají. I přes tradici a důležitou historii značky nesázíme na obvyklou komunikaci, která je pro cestovní ruch typická, ale chceme jít vlastním a inovativním směrem. Na této ideji vznikl grafický prvek obrysů map na vizuálech i samotný slogan ‚Pořád je co objevovat‘, s nimiž chceme budovat silnou rozpoznatelnost značky Čedoku a dlouhodobě ji rozvíjet,“ uvádí ředitelka prodeje a marketingu Čedoku Edita Rendlová.

Nyní kampaň vstupuje do druhé fáze, ve které cestovní kancelář představuje poprvé nový komunikační směr založený na objevování. „Kampaň ‚První‘ představuje zcela nový komunikační koncept, který nám umožní vytvořit si s klienty silnější emocionální vazbu. Naším cílem je v nich vyvolat pozitivní emoce a propojit je s prvními zážitky na dovolené, ať už to bude první láska, první probuzení na moři nebo jiná nezapomenutelná chvíle,“ doplňuje Jana Jusková, marketingová manažerka Čedoku.

Komunikace poběží v televizi, rádiu, outdooru, na internetu a sociálních sítích, a to jak v Česku, tak také na Slovensku. K vidění bude na stanicích skupiny Nova a Prima, objeví se také ve formě sponzorského vzkazu před pořadem Objektiv na České televizi, na Slovensku na kanálech skupiny JOJ Group. Ve venkovním prostoru využívá CLV nosiče v pražském metru a billboardu po celé republice. 

Kreativa vznikla ve spolupráci s komunikační agenturou OAK Prague Terezy Svěrákové a Tomáše Dvořáka. Na nové vizuální identitě spolupracoval Čedok s agenturou Unity design. Na celkové strategii značky se podílel Slavo Marušinec

Nová brand identita, jež vznikla poprvé v novodobé historii firmy, jasně definuje hodnoty a slogan značky, ale také grafické prvky, jako jsou používané barvy, typy písma, ikony, tonalita fotografií či jasně rozpoznatelné prvky typu map jednotlivých zemí, kam pořádá Čedok zájezdy, nebo symbolu palubní vstupenky jako zajímavého prvku ve vizuálech. Samotné logo se nemění.

-stk-