Chupa Chups se v „pískací kampani" spojuje s Prachařem

pondělí, 16. září 2024, 07:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Chupa Chups spustila pískací kampaň, jejím ambasadorem je Jakub Prachař. 

Klíčový vizuál ke kampani Chupa Chups, zdroj: Chupa Chups / Perfetti Van Melle

Klíčový vizuál ke kampani Chupa Chups, zdroj: Chupa Chups / Perfetti Van Melle

Značka Chupa Chups odstartovala na českém a slovenském trhu novou kampaň s názvem „Tvůj talent má zvuk Melody Pops”. Ambasadorem je herec Jakub Prachař

„Melody Pops není jen lízátko,“ popisuje Katarína Fiantoková, marketingová manažerka pro ČR/SR společnosti Perfetti Van Melle. „Pro nás je to také nástroj pro podporu talentu malých i větších. Díky notám, které jsou ukryté ve vnitřním obalu, může každý proměnit svoje lízátko na hudební nástroj a stát se, byť jen na chvilku, slavným hudebníkem a zapískat si jednu ze známých melodií,“ dodává. 

Vizuál kampaně je postaven na zářivých neonových barvách. V centru pozornosti stojí, vedle klasického jahodového lízátka, i novinka – pískací lízátko s příchutí Cola. Kromě online kanálů bude kampaň k vidění na prodejnách v podobě stojanů s hudebními nástroji Melody Pops v nadživotní velikosti.

Samotná kampaň bude probíhat do konce září na sociálních sítích Instagram a TikTok, v online prostředí se pak objeví na Spotify a zasáhne také hráče na platformě Evolution. „Online hry zažívají nárůst a přinášejí unikátní příležitost pro značky navázat spojení s mladším publikem, které má vášeň pro gaming. Mobilní hry mají nejvyšší podíl hráčů mezi generací Z a mileniály, přičemž výhodou je kontrola Brand Safety. Proto byl zvolen formát video reklamy s odměnou – rewarded video, který nabízí uživatelům bonusy ve hře výměnou za sledování reklamy na celé obrazovce,“ komentuje Milan Černík, Client Service Director z agentury Dentsu X, jež je podepsána pod strategií i mediálním nákupem. 

Důležitou roli v kampani hrají také influenceři v čele s Jakubem Prachařem, který se stal ambasadorem Melody Pops v rámci televizní soutěže Česko Slovensko má talent. Dále se do propagace značky zapojí také Emma Drobná nebo rapper Earth, kteří podpoří soutěž na sociálních sítích Chupa Chups. Do té se sledující mohou zapojit vymyšlením a zapískáním nové melodie pro song vybraného interpreta. Hraje se o sladké odměny nebo  lístky na koncert. Kromě influencerů a klasické reklamy využije kampaň také spolupráci s lokálními UGC creatory

Za lokálním kreativním konceptem stojí agentura Dentsu Creative a sociální sítě zajišťuje Bistro Social, které řeší také spolupráci s influencery.

-stk-