Kaufland pokračuje s edukační kampaní „Nekrm koš!“

čtvrtek, 5. září 2024, 18:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kaufland spouští další ročník kampaně s názvem „Nekrm koš!“, sází na odvážné titulky.

Zdroj: Kaufland

Zdroj: Kaufland

Obchodní řetězec Kaufland pokračuje s edukační kampaní „Nekrm koš!“. V letošním roce nese podtitul „Předsudky“ a sází na titulky, jako je „ Vyhodili ho jen proto, že byl natvrdlý“ nebo „Dostala padáka jenom proto, že vypadala staře!“. Cílem je donutit zákazníky nejen k zamyšlení nad plýtváním jídlem, ale také nad správným skladováním jednotlivých druhů potravin. 

„V novém ročníku kampaně Nekrm koš! jsme vsadili na odvážné titulky. Věříme, že tímto způsobem se nám podaří oslovit širokou veřejnost a znovu připomenout problematiku plýtvání potravinami. Podobně jako v předchozím ročníku kampaně se i letos chceme zaměřit na sdílení rad a tipů, jak správně skladovat potraviny pro zachování jejich čerstvosti nebo jak využít potraviny, jejichž vzhled se nám již nezdá úplně ideální,“ říká tisková mluvčí společnosti Kaufland Renata Maierl.

Komunikační mix zahrnuje kromě printu a online prostoru včetně sociálních sítí také out-of-home prezentaci vizuálů, rádiové spoty, spolupráci s influencery a využití interních komunikačních kanálů společnosti Kaufland. „Chceme upozornit, že plýtvání potravinami je celospolečenský problém a je důležité mu předcházet jak na úrovni jednotlivců, tak v rámci procesů nastavených na jednotlivých prodejnách i v dodavatelském řetězci,“ dodává Renata Maierl.

Z vizuálu kampaně Kauflandu. zdroj: Kaufland

Z vizuálu kampaně Kauflandu. zdroj: Kaufland

Společnost Kaufland se problému plýtvání potravinami věnuje dlouhodobě a zavedla několik opatření, která pomáhají předcházet vzniku potravinového odpadu. Patří mezi ně například IT systém Autodispo, který objednává velkou část zboží na základě predikce poptávky a vyhodnocení aktuální nabídky. U méně frekventovaných artiklů pak společnost Kaufland snížila zásobu daných produktů na prodejnách, čímž snižuje riziko, že dané zboží nebude prodáno včas. 

Rovněž Kaufland disponuje vlastním masozávodem, který funguje v režimu just-in-time objednávek, což eliminuje riziko nadprodukce a zároveň zákazníkům zajišťuje čerstvé maso bez nutnosti dlouhého skladování. Standardem je také průběžné zlevňování zboží s blížící se expirací či spolupráce s Českou federací potravinových bank

-stk-