Lego v kampani s panem Vrtiškou radí s výběrem dárků

pátek, 6. září 2024, 13:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Lego spouští novu kampaň, v níž hlavní hrdina pan Vrtiška dokáže vyřešit všechny starosti s výběrem dárků.

Z nové kampaně stavebnice Lego, zdroj: Lego

Z nové kampaně stavebnice Lego, zdroj: Lego

Lego startuje novou reklamní kampaň s hlavní postavou panem Vrtiškou. Ten všechny své starosti s výběrem dárků řeší návštěvou prodejny kostkové stavebnice. Pod kreativou je podepsána agentura Mustard. 

Kampaň vytvořená pro region CEEMEA se zaměřuje na zvýšení frekvence nákupů sad Lego zdůrazňováním různých příležitostí, kdy je právě tato stavebnice vhodným dárkem. Díky jednotnému vizuálnímu řešení a hlavnímu sdělení má současně posílit efektivitu mediálního nasazení. Jedná se celosvětově o první always-on kampaň značky.

„Humor v reklamě tradičně funguje. Inspirovala nás zlidovělá česká filmová hláška, ve které se po úvodu To máte… objeví nekonečný výčet libovolného typu aktivit nebo objektů. Věříme, že bude tento přístup srozumitelný i evropskému publiku a už se těšíme na report efektivity této kampaně,“ říká autor konceptu a kreativní ředitel agentury Jan Houdek.

Součástí kampaně jsou sady assetů pro sociální sítě, e-commerce i třetí strany. „Tato sdělení pokrývají celou řadu příležitostí i produktových řad značky," prozrazuje Senior Account Manager Miroslav Patočka, který řídil vývoj celé kampaně.  

Jednotlivé prvky komunikační kampaně budou nasazovány v průběhu celého roku v návaznosti na specifické příležitosti výběru dárků. „Společně s týmem Mustard jsme během tří měsíců vyprodukovali několik stovek assetů unikátní shopper komunikace, která nastavila laťku a vzbudila obrovský zájem i pro západní trhy včetně Ameriky, a to vnímám jako obrovský úspěch sám o sobě. Ukazujeme, že i v malých zemích umíme dělat velký impakt,“ dodává Senior Digital Marketing společnosti Lego manažerka Lenka Kowařowská.

-stk-