Shoptet uvádí nástroj Kampaně na správu online reklamy

sobota, 14. září 2024, 07:50 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Shoptet přichází na trh s novým nástrojem, který má e-shopařům ušetřit náklady na reklamu. 

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Společnost Shoptet představuje nový nástroj zvaný Kampaně, jenž nabízí e-shopařům možnost ušetřit náklady na správu kampaní.

„Shoptet Kampaně umožní propagovat produkty e-shopařů pomocí automatizované online reklamy na Googlu přímo z administrace e-shopu. Není nutné studovat reklamní systémy a jejich nastavení – vše proběhne na několik kliknutí ve známém prostředí administrace e-shopu,” přibližuje fungování novinky ředitel Shoptetu Samuel Huba.  

Novým nástrojem chce Shoptet pomoci zejména malým a středním hráčům. Z analýzy trhu vyplývá, že například u velkých e-shopů vysoká míra automatizace kampaní generuje více než 80 % tržeb. Naopak menší nebo začínající prodejci si s marketingem často neví rady, případně vůbec netuší, jak své zboží na internetu propagovat.

Nástroj je poháněný umělou inteligencí. „Díky ní na základě dat o e-shopu a uživatelského vstupu s popisem e-shopu jsou generovány reklamní texty, které uživatelé schvalují nebo upravují. K tomu se přidává automatické generování bannerů podle oboru klienta. Případně je možné využít zcela vlastní bannery. Následně mohou uživatelé vidět, jak jejich reklamy budou vypadat a kde se budou zobrazovat,” doplňuje Huba s tím, že aktuálně je využití určeno pro zobrazení reklam ve vyhledávání Googlu, připravuje se však rozšíření pro Facebook a další reklamní platformy.

Nástroj Shoptet Kampaně byl vyvinutý ve spolupráci s technologický partnerem společností Dotidot

-stk-