SMEG otevírá v Praze svůj první showroom v Česku

pátek, 27. září 2024, 07:05 Aktuality, Retail, Reklama MediaGuru

Italská značka SMEG v pražské Vodičkově ulici otevřela svůj první showroom na českém trhu. 

Showroom značky SMEG ve Vodičkově ulici v Praze, zdroj: Potten & Pannen – Staněk

Showroom značky SMEG ve Vodičkově ulici v Praze, zdroj: Potten & Pannen – Staněk

V pražské Vodičkově ulici byl 25. září otevřen první a jediný showroom italské značky SMEG v České republice. Za tímto projektem stojí obchod Potten & Pannen – Staněk. Produkty SMEG v showroomu nejsou pouze vystaveny, ale také aktivně využívány v praxi v rámci školy vaření Gourmet Academy.

Sortiment showroomu zahrnuje kolem 360 kusů značkových produktů, mezi nimiž nechybí menší spotřebiče, jako jsou konvice či kávovary, ale i ty velké, například sporáky, varné desky, digestoře nebo lednice. Vybavení samotného showroomu bylo zhotoveno na míru a dovezeno dvěma kamiony přímo z italského Trevisa, kde sídlí designový ateliér IdeaLegnoDesign, jenž měl na starost návrh i výrobu.

„Ve Vodičkově se našim zákazníkům snažíme zprostředkovat opravdu autentický zážitek a chceme, aby se tu cítili jako v pravém italském showroomu. Návštěva showroomu má být především zážitkem – čemuž napomáhá i propojení s naší Gourmet Academy, která bude produkty SMEG přímo na místě využívat při kulinářských kurzech,“ vysvětluje Miloš Staněk, spoluzakladatel a spolumajitel Potten & Pannen – Staněk. Pro Gourmet Academy bude vyhrazeno dalších 110 metrů čtverečních zrenovovaných prostor.

SMEG je italská rodinná firma, jež byla založena v roce 1948 a sídlí ve městě Guastalla v severoitalském regionu Emilia-Romagna. Součástí jejího areálu je také vlastní biofarma. 

Potten & Pannen – Staněk zároveň s otevřením showroomu spustil novou marketingovou kampaň zaměřenou na výrobky SMEG, jejíž tváří je česká tenistka Petra Kvitová. Kampaň nese podtitul „Dolce Kvita“ a její součástí jsou videa, ve kterých dvojnásobná wimbledonská vítězka vystupuje po boku renomovaných českých šéfkuchařů.

-stk-