Allegro jde do Maďarska, otevře trh i českým obchodníkům

pátek, 4. října 2024, 13:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Allegro vstupuje na maďarský trh, což přináší příležitost i pro české obchodníky. 

Zdroj: Allegro

Zdroj: Allegro

Expanze Allegra do střední a východní Evropy pokračuje, od 1. října se k českým, slovenským a polským zákazníkům platformy připojili také Maďaři. Spuštění maďarské domény allegro.hu zároveň přináší nové příležitosti i tuzemským obchodníkům.

„Vstup do Maďarska je pro nás dalším krokem k naplnění vize stát se oblíbenou nákupní destinací napříč Evropou,“ říká Matthias Frechen, CCO ve společnosti Allegro. „Po úspěšném spuštění platformy v Česku a na Slovensku, kde máme více než 2,5 milionu aktivních nakupujících, jsme nyní připraveni představit se i maďarským zákazníkům a zajistit jim tak co nejpohodlnější internetové nakupování. Maďarsko je jedním z našich nejslibnějších evropských trhů, není totiž přesycené množstvím velkých značek a zároveň na něm roste hlad po nabídce online maloobchodu. Maďarští zákazníci jsou přitom nadšenými online nakupujícími, téměř 70 % tamních uživatelů internetu nakupuje online pravidelně,“ dodává. 

Spuštění maďarské platformy Allegro otevírá možnosti i pro obchodníky, kteří tak rozšíří svou potenciální zákaznickou základnu o dalších 10 milionů nakupujících. Díky principu „Zalistuj jednou, prodávej všude“ mohou čeští prodejci začít snadno prodávat na všech čtyřech trzích. Mezinárodní prodej přitom mohou spravovat z jednoho obchodního účtu vedeného na allegro.cz.

Allegro navíc pomáhá prodávajícím nejen s překlady nabídek a převodem cen do místní měny, ale také s vytvářením poptávky na daných trzích. Platforma obchodníkům zároveň poskytuje již hotová logistická řešení skrze vlastní metody Ship with Allegro, které zahrnují doručování prostřednictvím oblíbených kurýrních služeb. Prodejce pak své partnery podporuje i sdílením tipů, jak v různých zemích regionu prodávat, a to včetně nastínění rozdílů v preferencích spotřebitelů.

-stk-