Evropská vinařská komunita spouští kampaň Vitævino

středa, 2. října 2024, 16:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Evropská vinařská komunita chce novou kampaní ochránit vinařskou kulturu a pospolitost. 

Zdroj: Vitævino

Zdroj: Vitævino

Evropská vinařská komunita spouští kampaň Vitævino, jejímž cílem je ochránit vinařskou kulturu. Vyzývá zároveň k respektování umírněné konzumace vína v rámci zdravého a vyváženého životního stylu.

Kampaň byla spuštěna napříč Evropou národními i místními aktivitami, které pořádají ministerstva a územní samosprávy v Česku, Německu, Itálii (MZe), Španělsku (Parlament) a na Slovensku, a prostřednictvím tisku v Rakousku, Francii a Portugalsku. Na úrovni EU podporuje spuštění kampaně poslankyně Evropského parlamentu Carmen Crespo Díaz (EPP) a poslanec Eric Sargiacomo (S&D).

„Je nám ctí, že můžeme podpořit kampaň Vitævino, iniciativu, která prosadí hlas milovníků vína v celé Evropě. Vyzýváme všechny, aby se k nám připojili a podepsali deklaraci na adrese www.vitaevino.org,“ uvádí Crespo Díaz.

Kampaň cílí na vinaře a konzumenty vína v celé Evropě i mimo ni, aby podpořili vinařskou kulturu podpisem deklarace na adrese www.vitaevino.org. Deklarace je dostupná v českém a dalších jazycích.

Deklarace zdůrazňuje, že víno, které se konzumuje zodpovědně, má svou opodstatněnou roli v udržování zdravého životního stylu a nemělo by být zaměňováno se zneužíváním alkoholu.

-stk-