Spolek Díky, že můžem spouští kampaň „Svoboda nás spojuje“

čtvrtek, 24. října 2024, 07:10 Reklama, Aktuality MediaGuru

U příležitosti 35. výročí sametové revoluce startuje spolek Díky, že můžem kampaň, do níž se zapojí i komerční firmy, neziskovky či influenceři. 

Zdroj: Díky, že můžem

Zdroj: Díky, že můžem

Spolek Díky, že můžem zahajuje svou dosud největší celospolečenskou kampaň „Svoboda nás spojuje“, připravenou k 35. výročí sametové revoluce. Kampaň propojí komerční firmy, neziskové organizace, influencery a širokou veřejnost, kteří jak ve veřejném, tak v online prostoru ukážou, že „navzdory rozdílům nás všechny spojuje svoboda". Vyvrcholí 17. listopadu na Korzu Národní. 

„35 let svobody naší společnosti nebylo vždy jen zalitých sluncem. Je stále více patrné, že je naše společnost rozdělená. A příkopy, které mezi sebou kopeme, jsou stále hlubší. Naše společnost stojí na prahu globálních změn a výzev, které můžeme společně zvládnout. Je ale potřeba k sobě znovu hledat cestu. Mluvit spolu, a ještě víc si naslouchat. Jen tak najdeme sdílenou vizi, pochopení a dohodu. Naším záměrem je motivovat a angažovat značky, aby pomáhaly poukazovat na potřebu společné diskuse a respektu. Proto jsme rádi, že se nám v naší kampani podařilo spojit různorodé společnosti, které sdílí jednu důležitou věc – demokratické hodnoty,“ vysvětluje ředitelka spolku Bára Stárek.

Kampaň staví na krátkých hraných spotech a dalším obsahu zaměřujícím se na téma spojování společnosti se objeví na komunikačních kanálech značek jako T-Mobile, Komerční banka a Mastercard, Letiště Praha, Liftago, Reknihy, Rekola, Papelote, Sonnentor, i u řady neziskových organizací a influencerů. K vidění budou na sociálních sítích Instagram, Facebook a TikTok

Spoty doplní outdoorové vizuály partnerů se specifickým sloganem, které budou k vidění na reklamních plochách, ve výlohách poboček, v mobilních aplikacích či na košících růžových kol a v dalších specifických komunikačních kanálech, jako jsou newslettery zákazníkům, oznámení v mobilních telefonech nebo slevy na využití dopravního prostředku na oslavy 17. listopadu. Značky využijí sdělení kampaně i pro interní účely, například formou interních rozesílek, soutěží, kvízů nebo výstav o tématu svobody od Díky, že můžem.

„Slogany a tonalita videí pro jednotlivé partnery jsou zpracovány s humorem a nadhledem, přičemž ukazují každodenní, často i prekérní situace, které nás rozdělují nebo které vnímáme rozdílně. Všechno ale spojuje jedno, a to je svoboda. Kreativně se na kampani podílel tým především mladých kreativců z Díky, že můžem. To, co vytváříme, není jen o marketingu – je to o důvěře, pochopení a o tom, že se učíme stát si sami za sebou a našimi nápady. Kampaň není založená na produktech či službách, ale na našich vlastních hodnotách – svobodě, demokracii a odvaze se posouvat dál,“ komentuje kreativní ředitelka Díky, že můžem Natálie Malcová, jež kampaň se svým týmem vyvíjela v dialogu s marketingovými týmy jednotlivých značek. Spoty natočila společnost Vertical Production

„Letos slavíme 35 let od sametové revoluce, a to si zaslouží výjimečnou oslavu. O svobodu a demokracii musíme stále pečovat – ani dnes nejsou všude samozřejmostí. Připojením se ke kampani organizace Díky, že můžem chceme vyzdvihnout skutečnost, že máme to štěstí žít ve svobodné zemi, kde i když si možná někdy nerozumíme, svoboda nás spojuje,“ říká za jednoho z partnerů Martin Orgoník, ředitel vnějších vztahů a udržitelnosti T-Mobile.

Partnerská videa doplňuje spot spolku, který byl symbolicky uveřejněn měsíc před oslavami 17. listopadu Korzo Národní. Díky, že můžem v něm prezentuje vnímání svobody něčím tak jednoduchým, jako je pouhé slovo „díky”. Ten bude vysílán i na České televizi.

Do kampaně bude spolek kromě dalších organizací zapojovat také širokou veřejnost. Cílem je vyvolat celospolečenskou diskusi nad tématy svobody a demokracie a toho, že i přes rozdílnost jednotlivců pořád dokážeme najít něco, co nás spojuje. Na sociálních sítích se bude Díky, že můžem zapojovat do veřejných diskusí, vnášet do nich téma svobody, a na svých profilech se ptát na věci, které nás spojují, ale i na to, co nás může zdánlivě rozdělovat. Dále chce aktivně zapojit veřejnost, ale i instituce a influencery fotkou se symbolem legendárního „véčka”, symbolu svobody, ze kterého navíc vychází vizuální identita spolku. Co společnost spojuje, bude možné vyjádřit i doplněním grafických templatů, které Díky, že můžem zveřejní.

Kampaň zastřešuje web dikyzemuzem.cz/svoboda, který slouží jako rozcestník všech aktivit. 

-stk-