TipCars mění koncept, představuje novou identitu

pondělí, 7. října 2024, 11:50 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Značka TipCars prochází redesignem, má novou vizuální identitu. 

Zdroj: TipCars

Zdroj: TipCars

Motoristický portál TipCars rozšiřuje pole své působnosti. Dvojka na trhu v oblasti inzerce nových i ojetých automobilů se chce stát prostorem pro každého, kdo promlouvá do dění na českém automobilovém trhu. Zájemci o koupi vozu zde proto kromě ojetin inzerovaných více než 1500 autobazary a soukromými prodejci najdou rozšířené nabídky nových a skladových vozů přímo od tuzemských dealerů a importérů. Více se zaměří také na leasingy a regionalitu. Spolu s tím mění i svou vizuální identitu, nové podoby se dočkala i samotná značka

„Ani zdaleka už neplatí, že na TipCars lidé najdou hlavně ojetiny. Stáváme se místem, kde se potkává úplně vše okolo aut – od nákupu, prodeje a zápůjček přes leasing a pojištění až po tipy a triky, jak vozidlo vybrat či jak se o něj správně starat,“ říká Marek Knieža, ředitel TipCars.

Změnu konceptu doprovází i redesign značky. „Před dvěma lety jsme dali dohromady skupinu odborníků, která měla za úkol zhodnotit, jak si značka TipCars stojí a jakým směrem by se měla dále ubírat. Ve spolupráci s agenturou Behavio jsme dokonce realizovali výzkum, abychom lépe pochopili smýšlení zájemců o koupi automobilu. Záhy jsme dospěli k rozhodnutí, že dosavadní podoba TipCars je již poměrně zastaralá, a ač stále funkční, zaslouží si celkovou proměnu,“ vysvětluje Knieža motivaci ke změně.

Došlo proto k navázání spolupráce s grafickým studiem Pixla Design, které stojí za novým logem, barevnou paletou a celou novou identitou TipCars. Změna se dotkla prakticky všech oblastí.

Klíčovým prvkem identity TipCars je nové korporátní logo, tvořené  kombinací názvu společnosti, claimu „Klikni. Vyber. Jezdi.”, podkladového tvaru (pillow), který logu dodává hravost, a nového symbolu. Tři stylizované šipky zde představují tři základní pilíře nového TipCars: Automobilový průmysl, regionalitu a komunitu. Novými základními barvami TipCars jsou barvy Anthracite, Red Orange a Light Grey

Nové logo TipCars, zdroj: TipCars

Nové logo TipCars, zdroj: TipCars

Na představení nového TipCars naváže komunikační kampaň, která bude k vidění napříč mediatypy – od televizních obrazovek přes tisk a online až po outdoorovou reklamu. Důraz bude klást zejména na regionální dostupnost nabídky TipCars.

-stk-