Yello spouští novou kampaň s post-it lístečky

úterý, 8. října 2024, 10:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Novou kampaní chce dodavatel energií Yello podpořit povědomí o značce. 

Zdroj: Yello

Zdroj: Yello

Alternativní dodavatel energií Yello startuje novou reklamní kampaň, jež se zaměřuje na zvýšení povědomí o značce. Jejím cílem je objasnit, že Yello není jen synonymem žluté energie, ale především dodavatelem elektřiny a plynu. 

„Žlutá barva je neodmyslitelně spojená se značkou Yello. To je dobře. Komunikaci však chceme posunout dále a naším cílem je aby si vybavili, že jde o skvělého dodavatele cenově výhodné elektřiny a plynu. Patříme do první desítky nejznámějších energetických značek pro domácnosti, ale chceme tuto pozici posílit. Proto je pro nás zásadní, aby si zákazníci při pohledu na Yello okamžitě vybavili spolehlivého dodavatele energií a zároveň jsme chtěli vyzkoušet jinou cestu než doposud,“ říká Viktor Procházka, vedoucí komunikace značky Yello.

Kampaň staví na post-it lístečcích, na které si lidé zapisují důležité informace, které nechtějí zapomenout. „Tento motiv jsme zakomponovali do celé kampaně, která je postavena na výrazné žluté barvě a postavách Gina a Flashe, kteří dosud žili jen v ilustrované podobě na digitálních platformách. Oživili jsme je, aby mohli všem energicky připomenout, že Yello je dodavatelem elektřiny a plynu,” popisuje Michaela Ferstlová, idea maker agentury Kaspen/Jung von Matt, jež je pod kampaní podepsána. 

Kampaň, která startuje v říjnu, se objeví v OOH formátech ve velkých městech, v digitálu, na platformě Meta a dalších. O produkci se postarala společnost Yo’Mama. Režie se ujal Jakub Havlík. Autorem fotografií a CGI je Pavel Hejný. Mediální plánování a nákup zajišťuje Dentsu. PR má na starosti agentura Bokem

-stk-