
Roman Vaněk zaštítí osvětovou kampaň ohledně bezpečného používání plynových lahví na grilování, zdroj: Pražský kulinářský institut.
Roman Vaněk, šéfkuchař a zakladatel Pražského kulinářského institutu (Prakul), navazuje spolupráci se společností Primagas. Jako ambasador 5kg lahví plněných čistým propanem, které jsou určeny zejména pro grilování a venkovní vaření, bude tváří osvětové kampaně ohledně jejich bezpečného používání.
„Pokud mám něco podpořit, nechci jen sehrát roli figurky, kterou grafik umístí někam na plakát, ale musí to mít smysl a nějakou logickou návaznost na to, co dělám a čím jsem,“ vysvětluje Roman Vaněk a dodává: „I proto mi dává smysl podpořit osvětu ohledně kvality, bezpečnosti i praktického využití propanových láhví.“
Primagas se ve své komunikaci dlouhodobě zaměřuje mimo jiné právě na otázku bezpečnosti a správného zacházení s propan-butanovými láhvemi. Stojí za projektem Bezpečné láhve, který vznikl pod patronací České asociace LPG. „Roman Vaněk je uznávanou autoritou v oblasti gastronomie. Oceňujeme, že zaštítí pětikilové láhve Grill Gas i další produkty a služby, mj. též v Česku zatím unikátní e-shop s propanovými lahvemi Primagas Express, který zajišťuje rychlé dodání plynu v Praze, Brně a nové též v Olomouci,“ říká Jiří Karlík, generální ředitel společnosti Primagas.
Pražský kulinářský institut již v rámci spolupráce s Primagasem, která odstartovala v tomto roce, připravil průvodce světem propanových láhví. Příručka, která bude dostupná v Prakulu, na vybraných prodejních místech Primagasu i elektronicky, obsahuje nejdůležitější fakta o propanu či propan-butanu, praktické tipy ohledně nákupu, používání i skladování tlakových láhví i „plynový slovníček“.
-stk-