Starobrno podpoří hospody i kampaní „Vymazlený Škopek“

pátek, 31. května 2024, 20:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Starobrno chce více pomáhat svým hospodám v regionu. Za tímto účelem spouští projekt „Vymazelná Hospoda“ i kampaň „Vymazlený Škopek“. 

Tváří kampaně Vymazlený Škopek se stal Quality Master Svatopluk Vrzala, zdroj: Starobrno / Heineken.

Tváří kampaně Vymazlený Škopek se stal Quality Master Svatopluk Vrzala, zdroj: Starobrno / Heineken.

Pivovar Starobrno chce více pomáhat svým hospodám v tom, aby dokázaly zvyšovat kvalitu piva. Představuje proto nového Quality Mastera Svatopluka Vrzalu, jenž nastavuje pravidla kvality, školí obchodní tým a připravuje aktivity, které mají hospody pozitivně motivovat. Spouští také projekt „Vymazlená Hospoda“, v němž budou štamgasti hodnotit kvalitu piva a dávat své oblíbené provozovně hlasy. 

„Celkem se letos počítá se zapojením asi čtyř desítek provozoven. Prvních deset z nich získá investici až do 100 tisíc korun, kterou mohou použít na vylepšení své hospody,“ přibližuje projekt brand manažer značky Starobrno Jaroslav Garai

Další připravovaná aktivita v rámci projektu se týká těch opravdu nejlepších provozoven, které se perfektní kvalitou piva mohou pochlubit už dnes. „Z tohoto důvodu získají certifikát ‚Umělci Škopku’, určený jen těm starobrněnským hospodám, které čepují perfektně ošetřené pivo,“ popisuje Svatopluk Vrzala, který hospody kontroluje. Certifikát ale nebude jen „ozdoba na stěnu“. Starobrno tak provozovně zajistí reklamu, takže se o ní dozví co nejvíce lidí.

Kvalitou se budou zabývat i video kampaň „Vymazlený Škopek“, které je ke zhlédnutí na na Youtube, sociálních sítích, Spotify a HbbTV. Tváří je již zmíněný Svatopluk Vrzala, který se ve videu představuje coby výčepní. Brněnský rapper a výtvarník Jakub „MC Gey“ Rafael v něm vystupuje jako štamgast.

Kromě toho s oběma protagonisty vznikla série šesti vzdělávacích videí, která přibližují vše, co kvalitní pivo nikdy nesmí postrádat: hustou pěnu, jiskru a ulpívající kroužky na stěně sklenice. Svatopluk Vrzala dále vysvětlí, co je to říz piva, jakou teplotu by pivo mělo mít, a ukáže i styly čepování. 

Za kampaní stojí brněnská agentura X Production, produkci mělo na starosti Studio Mucha. Videa dále doplňují online média, rádiová kampaň a PR aktivace.

-stk-