Zalando mění positioning, představí ho kampaní

úterý, 10. září 2024, 10:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Novou kampaní „Co si mám vzít na sebe?“ uvádí Zalando svůj nový positioning značky. 

Jednou z tváří nové kampaně Zalanda je i herec Willem Dafoe, zdroj: Zalando.

Jednou z tváří nové kampaně Zalanda je i herec Willem Dafoe, zdroj: Zalando.

Módní e-shop Zalando představuje novou strategii positioningu a aktualizovanou identitu značky prostřednictvím kampaně „Co si mám vzít na sebe?“ pro období podzim/zima 2024. Jejím cílem je vytvořit ze Zalanda přední celoevropský ekosystém e-commerce obchodu s módou a životním stylem.

Nový positioning Zalanda se zaměřuje na posílení sebedůvěry zákazníků při vyjadřování vlastního stylu. Tento směr poskytuje jednotný rámec pro vytvoření inspirativního zážitku z nakupování. Nová strategie vznikla na základě průzkumu, který ukázal, co je pro zákazníky nejdůležitější. Je to podle výzkumu vysoká kvalita oblečení a značek, pocit komunity, sledování trendů a přístup k inspirativnímu obsahu. 

Součástí změny je i inovovaná vizuální identita, jež zahrnuje intenzivnější oranžovou paletu barev, nový logotyp, dynamické animace značky a speciálně navržené písmo Zalando, vytvořené pro lepší čitelnost a přístupnost. Nové vizuální prvky budou v následujících měsících postupně zaváděny napříč kanály.

„Změny, které představujeme, přesahují pouhou vizuální aktualizaci. Vycházíme ze silné hodnoty a uznání, které si značka Zalando v průběhu let vybudovala, a vyvíjíme ji tak, aby měla silnější vliv v životě našich zákazníků,“ říká Anne Pascual, senior viceprezidentka pro design, marketing a obsah ve společnosti Zalando. 

K uvedení nového positioningu i vizuální identity využívá Zalando kampaň „Co si mám vzít na sebe?“, jež řeší univerzální každodenní dilema, které se týká všech lidí bez ohledu na jejich věk, místo, pohlaví nebo původ – výběr oblečení. Účinkují v ní herec Willem Dafoe, modelka a herečka Brigitte Nielsen, model a herec Luka Sabbat a internetová tvůrkyně a modelka Sabrina Bahsoon, známá jako #TubeGirl

Kampaní chce značka ukázat, jak zjednodušuje rozhodování o módě a inspiruje lidi k nalezení stylu a sebevědomí. Odehrává se na pozadí rušného metra a zachycuje dynamický průsečík rozmanitých životů, prostředí, stylových preferencí a ambicí. K vidění je od 8. září na internetu, sociálních sítích a digitálních out-of-home místech.

-stk-